Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarlunch i Blidö pensionärsförening

Annons

Sommarlunchen i Blidö pensionärsförening i torsdags den 17 maj blev en träff med flera olika intryck. Vi möttes utanför Almvik av den röran som ”Upphuggningen” av Vildand skapat. Det var flera olika bud om skeendet nere vid sjökanten och enligt ordföranden Gunnel så hade det uppkommit en del problem som det enligt henne var på väg att lösas. Samtidigt så berättade hon att Almviks huvudmän/ägare, pastoratets biskopar o präster, hade varit på ”Visitation” mitt i rivningsröran. Gunnel sa sig gärna ha sett att Auroraängen o Almvik hade varit mer presentabelt vid besöket. Min personliga reflektion kring Almvik är att man måste vara öbo/Blidöbo för att förstå vilken betydelse en sådan mötesplats har för innevånarna på orten.  

Vi för vår del fick en underbar försommarlunch av vårt matlag och under kaffet så fick vi information om Blidö Frötuna skärgårdsförening av en av dess styrelse medlemmarna, Lena Hammarbäck. Vi har flera medlemmar hos oss som har anknytning till skärgårdsföreningen så det blev en intressant dialog mellan föredragshållaren och dem. Visst blev det intressant!

Sommarlunchen är avslutningen på försommarens möten så Gunnel informerade innan hon önskade oss glad sommar, vad som skulle hända under högsommaren, och det var mycket som var intressant. Loppmarknad, nationaldagsfirande m.m. Och så här några dagar senare så måste vi berätta att området kring Almvik är avstädat och vi funderar nu vad som kommer att hända med Vildands brygga.

Gideon Önnestam     

 

Annons