Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sommarens billigaste festivaler

Musik- och festivalliv hör sommaren till. Res till jippona som är mer prisvärda än andra.

Annons

Över hela Europa finns mängder att festivaler att besöka i sommar. Vilken man väljer beror naturligtvis på banden som spelar. Men priset spelar också in. Nu har Skyscanner jämfört vilka konserter utanför Sverige man kommer till för minst summa. Och danska Roskildefestivalen hamnar på första plats över prisvärda festivaler. Dit tar sig drygt 100 000 besökare varje år. Festivalen pågår 29 juni till 6 juli, och band som spelar är bland andra Arctic Monkeys, Stevie Wonder och The Rolling Stones. För flyg och festivalpass landar notan i den här undersökningen på cirka 3 228 kronor.

Dyrast är Glastonbury Festival i Storbritannien, där prislappen hamnar på 4 716 för flyg och festivalpass.

Två andra prisvärda festivaler

+Reading festival, Storbritannien

En av världens äldsta levande festivaler hålls på Little Johns farm i centrala Reading. Den musikaliska profilen har varierat men i år får man bland annat se Queens Of The Stoneage här - om man lyckas få tag på en biljett, de tar slut fort. Pågår mellan 22 och 24 augusti.

Närmaste flygplats är London Heathrow.

Läs mer på:www.readingfestival.com

+Rock am Ring, Tyskland

Gillar man rock och metal är det här ett bra alternativ. Festivalen som årligen drar cirka 75 000 besökare till Nürburgring har i år en imponerande samling namn. Iron Maiden, Kings of Leon och Metallica är några av affischnamnen.

Närmsta flygplats är Frankfurt.

Läs mer på:www.rock-am-ring.com