Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Solsäkert i Roslagen i veckan

Blixtnedslag, översvämmningar och olyckor – det riskerar större delen av landet att drabbas av när åskovädret drar in i veckan. Men i Norrtälje blir det sol.

Under söndagsmorgonen utfärdade SMHI en klass 1-varning för åska och lokala skyfall över bland annat Roslagskusten. I samband med åskan drabbades ett fritidshus i Roslagen av ett blixnedslag i söndags.

Men veckan verkar bli stadigare och Norrtäljebor kan med stor sannolikhet lämna paraplyet i farstun och våga sig ut till sjöss.

– I början av veckan får vi sol och strax över trettio grader. Från och med onsdag kan vädret bli lite ostadigare, några moln på sin höjd men mest uppehåll, säger Erik Rindeskär, meterolog på Foreca.

Han tror att Norrtälje kommer att klara sig från de kraftiga åskoväder som drar in över resten av landet .

Efter den senaste tidens högtryck kommer svalare luftmassor att dra in, men regnskurarna blir få.

– Det blir inte så mycket regn. Under torsdag och fredag blir det troligtvis sol och cirka 25 grader varmt . Lördagen ser också ut att bli fin och solig, konstaterar Erik Rindeskär.

Augusti månad kommer att bjuda på fortsatt värme men temperaturerna blir något svalare än under juli, tror Erik Rindeskär.