Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Soldater övar i Norrtälje

Livgardet kom på besök på måndagen och ska öva på flera platser i kommunen under veckan.

Under vecka åtta kommer cirka 35 soldater från Livgardets sjunde bataljon att inta Norrtälje kommun under fyra dagar för diverse övningar. Det börjar med en liten övning på måndag den 16 februari vid kommunhuset i Norrtälje mellan klockan 15 till 16.

Soldaterna lämnar Norrtälje på måndag kväll och fortsätter till Väddö där de övar under tisdagen den 17 februari. Under onsdagen den 18 februari övar de i Kapellskär hamn med bevakning, ytövervakning och patrullering. Ingen övning av strid eller skottlossning kommer att ske.

Under torsdagen pågår övningen i centrala Norrtälje, där den avslutas under kvällen. Utöver soldaterna kommer det att ingå åtta till tio fordon i övningen. Övningen övervakas av en ledare som bär blågula band. '

– Vi övar bevakning av olika objekt. Det kommer inte att övas någon strid och det blir ingen skottlossning i centrala Norrtälje, säger Löjtnant Mathias Jernelöf som är övningsledare till Norrtälje kommun.

Polisen är informerad om övningen och det har inte planerats några avspärrningar som påverkar situationen märkbart.