Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sofia, 4 månader, skadades på skolgård

Victoria Stenström föll handlöst ned i en brunn på skolgården när hon skulle hämta dottern. I fallet tappade hon sitt spädbarn i asfalten.

Annons

Klockan var halv två på tisdagseftermiddagen när Victoria Stenström som vanligt skulle hämta dottern Matilda, sex år, på Vätö skola. Hon gick den vanliga vägen och tänkte inte på att hon klev på ett brunnslock. Plötsligt gav locket vika.

Victoria Stenström föll rakt ner i brunnen med hela det högra benet. I famnen hade hon sin bebis Sofia, fyra månader. I fallet tappade hon Sofia som föll handlöst med bakhuvudet före ner i asfalten.

– Jag hann inte uppfatta vad som hände, säger Victoria som berättar hur hon den ena stunden gick som vanligt in på skolgården.

I nästa sekund hade hon ena benet nere i brunnen och stod på knä med det andra uppe på asfalten. Framför henne låg Sofia på marken.

– Det var fruktansvärt läskigt, säger hon.

Hon hade själv skrapat upp hela sidan av högerbenet och fått ett rejält sår på vänsterknät. Men fokus i det läget låg helt och hållet på Sofia som såg rejält påverkad ut.

Det blev stort larm med misstänkt hjärnskakning.

Ambulanshelikoptern kom och både Sofia och mamma Victoria fördes till Astrid Lindgrens barnsjukhus i Solna.

– Som tur var hade hon luva på sig som dämpade slaget mot huvudet, säger Victoria.

– Och det var tur i oturen att det var jag och inte stora dottern som gick där. Locket ligger där hon går varje dag. Synd bara att Sofia fick ta den stora smällen, fortsätter hon.

De två fick lämna sjukhuset på tisdagskvällen men Sofia har varit medtagen under hela onsdagen, berättar Victoria.

– Det är inte förrän nu som Sofia blivit sig lik igen.

Victoria Stenström själv uppsökte läkare på onsdagen. Det visade sig att hon förutom alla skrapsåren även fått en utgjutning med vätska i knäleden.

På barn- och utbildningsförvaltningen ser man så allvarligt på det inträffade att händelsen polisanmälts.

– Det är naturligtvis fruktansvärt när sådant här händer, det är en chock för alla men särskilt för de drabbade. Det är i alla fall skönt att utgången blev som den blev och att det inte gick ännu värre, säger Britt-Mari Åsell som är förskolechef på Vätö förskola.

Även kommunens fastighetschef Peter Elenfalk och verksamhetschefen för förskolorna i Norrtälje, Susanne Karlsdotter, ser allvarligt på det inträffade.

Nu ska olyckan utredas och barn- och utbildningskontoret har polisanmält händelsen. Brunnslocket byttes nyligen ut på grund av att det var trasigt.

– Varför det inte var ordentligt fastsatt vet vi ännu inte, säger Britt-Mari Åsell.