Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Södrén spelar VM-kval med U20-landslaget

Förre Rimbo HK-spelaren en av två uttagna mittsexor när Sverige möter Italien och Österrike.

Annons

Tidigare Rimbo HK-spelaren Jenny Södrén, numera i elitserielaget Skuru, är uttagen till svenska U20-landslagets VM-kval i Italien den 17-19 april.

Där gör Sverige, Italien och Österrike upp om en plats i VM-slutspelet som spelas i Kroatien i sommar.

– Det ska bli jättekul, och roligt att få möta nya lag. Jag har aldrig spelat mot varken Österrike eller Italien förut, säger Södrén.

19-åriga Södrén är en av två uttagna mittsexor. Den andre är Höörs Rebecka Lindberg Johansson. Det blågula framträdandet blir inte det första för Södrén. I fjol spelade hon både EM-kval och U19-EM med U19-landslaget

Just nu är Södrén mitt uppe i SM-slutspelet och kvartsfinal mot Eslöv med förre lagkamraten i Rimbo, Cassandra Tollbring. Södréns Skuru leder med 1–0 i matcher.

Nu hoppas 19-åringen att Skuru avgör efter tre matcher så att hon inte missar en eventuell fjärde kvartsfinal då VM-kvalet spelas samtidigt.