Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Södrén och Skuru till SM-final

Förre Rimbo HK-spelaren Jenny Södrén och Skuru är klart för SM-final. Detta efter en 25-20-seger på bortaplan mot Lugi i den femte och avgörande semifinalen.

Annons

Matchen var inledningsvis jämn och i paus var ställningen 11–11. I andra halvlek började Skuru rycka i från Lugi och efter drygt en kvart spelad var Nackalaget i ledning med 18–13.

Skuru behöll överläget matchen ut och får nu möta Sävehof i final på lördag i Malmö arena.

– Det känns jätteroligt och häftigt att spela final. Jag är så glad att jag inte vet var jag ska ta vägen. Det är ren lycka, säger Södrén som gjorde ett mål i femte semifinalen.

– Det var jämnt men vi gick i från och det var skönt att stå på bänken de sista minuterna och bara klappa händerna.

Finalen blir tuff för Skuru. Sävehof har varit svensk damhandbolls dominant de senaste åren. Partillelaget har inför lördagens final 70 (!) raka segrar i svenskt serie- och slutspel .

– Vi har ändå spelat rätt bra mot Sävehof i serien. Det är ett jättebra lag, men matchen går på neutral plan, okänd mark för båda lagen. För oss gäller det att köra på och fortsätta med vårt försvarsspel som vi haft i semifinalserien. Jag tror vi har goda chanser att vinna.