Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Södrén missnöjd med 13:e platsen i U20-VM

I söndags avslutades U20-VM i Kroatien. Norrtäljetjejen Jenny Södrén är missnöjd med lagets 13:e plats i hennes sista mästerskap i U20-landslaget. – Vi är inte nöjda med placeringen, säger hon.

Före detta Rimbo HK-spelaren Jenny Södrén är tillbaka på svensk mark efter VM-äventyret i Kroatien. Inför mästerskapet hoppades mittsexan på att det svenska U20-landslaget skulle ta sig till kvartsfinal, men Sverige slogs ut redan i åttondelsfinal av Ryssland. Till slut blev det en 13:e plats.

– Vi är inte nöjda med placeringen, men det var många lag som skrällde. Framför allt Sydkorea som vann, men även Tyskland. Vi slog ut dem i kvalet till EM, nu blev Tyskland fyra.

Trots 13:e platsen är Södrén nöjd med sin insats.

– Det gick helt okej, jag är nöjd med försvarsspelet men anfallsspelet hade kunnat gått bättre. Det är svårt med samarbetet mellan niometer- och sexmetersspelarna eftersom vi inte spelar ihop vanligtvis.

U20-VM var hennes sista mästerskap i juniorlandslaget. Nu får Södrén sikta mot ”stora” landslaget.

– Det är långt dit, men definitivt något jag vill göra i karriären.

Nu väntar en kortare ledighet innan försäsongen drar i gång på allvar. Försäsongen startar med tre veckor egen träning och därefter gemensam träning med Skuru IK.