Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Södergren missade guldet efter strul: "En skitgrej gjorde att vi fick bryta"

Norrtäljeföraren Niklas Södergren och hans team Lillgroda racing kan se tillbaka på en lyckad säsong i Super Pro Xtreme i dragracing. Det blev en andraplats, men guldet var inte långt borta. – En skitgrej gjorde att vi fick bryta.

Annons

Säsongen är över för Niklas Södergren och hans team Lillgroda racing. För två år sedan vann han dragracingserien Super Pro Xtreme. Förra året blev han tvåa. Och återigen är Niklas Södergren på pallen. Även den här gången som tvåa.

– Efter mycket trassel och många om och men så kom vi tvåa. Det har varit en massa bränsle problem och saker som går sönder här och där. Totalt har det varit tre tungrodda år för mig och teamet, säger Södergren och fortsätter:

– Men om jag ska summera säsongen så känns det ändå bra med en andraplats. Det är starkt. Vi är jättenöjda.

Klassen består av fem deltävlingar, och varje gång körs detpå Kjulabanan i Eskilstuna. Och under den femte och sista var det problemen som satte käppar i hjulet för att vinna hela klassen.

– Vi hade egentligen blivit etta. Men en skitgrej gjorde att vi fick bryta. Tyvärr var det en bränsleslang som gick av, så det känns lite trist.

29-årige Södergrens dotter, Wilma Södergren som gjorde sin andra säsong, stod även hon en fin tävling. Åttaåringen kan blicka tillbaka på en säsong i juniorklassen där hon totalt kom nia av 21 tävlande.

Nästa år tänker Niklas Södergren att satsa ännu högre då det är klart att han går upp en klass och kommer att tävla i Topdoor Slammer. Den drar igång framåt våren.

Annons