Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snobben är försvunnen

Den 10-årige sköldpaddan föll från verandan i tisdags och är sedan dess spårlöst försvunnen. Ägare och grannar går skallgång och söker efter Snobben med hundar.

10-årige Snobben, en grekisk landsköldpadda, var ensam ute på verandan i tisdags vid sommarstugan i Björnösund, öster om Norrtälje. När familjen kom tillbaka efter att ha plockat in fikat var Snobben försvunnen.

– Han måste ha satt en himla fart, säger Snobbens matte Renée Norrbom och fortsätter:

– De är lite tuffa djur och han kan vara väldigt snabb.

Sedan Snobben försvann har han familj och grannar i området letat och letat efter honom. Och det har till och med sökts med spårhundar.

–Alla har varit väldigt snälla men det finns väldigt många ställen att gömma sig på här, säger Renée Norrbom och fortsätter:

–Jag vet inte hur länge han kan klara sig, det finns gott om mat men problemet är vätska.

Snobben är 14 centimeter över skölden. Han gillar blåbär och smultron och dras till färgen rött. Men han svarar inte på lockrop.

Nu vill Snobbens ägare ha hjälp att finna honom.

– Vi saknar vår Snobben och är mycket tacksamma för all hjälp och tips vi kan få för att han ska komma tillrätta, säger Renée Norrbom.