Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snäckan måste få kommunalt stöd även fortsättningsvis

Tänk att tiden går så fort. Det är 30 år sedan jag tillsammans med Gerty Lindberg (S) motionerade i Norrtälje kommunfullmäktige att stödja vårt förslag om att starta en kvinnojour i Norrtälje. Motionen behandlades mycket positivt och vi fick stort stöd för vår motion.

Som det ofta blir, när man kommer med en idé och ett förslag, får man ofta också göra jobbet, så blev det med vårt förslag. Vi samlade intresserade och engagerade kvinnor, vilka ville göra insatser för kvinnor, som var utsatta för våld i olika former. Vi startade studiecirklar och utbildade oss, skaffade information från andra kvinnojourer och inte minst från ROKS där vi fick stort stöd.

En grupp av dessa engagerade kvinnor, som visade intresse för att jobba med våldsutsatta kvinnor, bildade styrelse för föreningen Snäckan, jag blev dess första ordförande. Erfarenheterna hos den nybildade styrelsen av föreningserfarenhet och ideellt arbete var minst sagt blandade, men vi lyckades hitta formerna.

Jag har följt den senaste tidens artiklar och insändare i Norrtelje Tidning. Det känns mycket sorgligt att vi inte har kommit längre. Problemställningen är lika stor i dag som för 30 år sedan. Berättelserna, som kvinnorna återger, är de samma i dag som för 30 år sedan. Problemen finns inte i någon speciell grupp, de finns i alla samhällsklasser.

Snäckan har under de gångna 30 åren varit ett stort stöd och har hjälpt många våldsutsatta kvinnor. Det är mycket viktigt att Norrtälje kommun även fortsättningsvis stödjer föreningen kvinnojouren Snäckans ideella arbete med stöd och hjälp för de som behöver kontakt med erfarna kvinnor och där de som behöver det kan känna sig trygga med anonymitet.

Christina Pettersson (S)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel