Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snabba puckar för Filippa Reinfeldt

Korta väntetider och tänkbara kunder bland sommargästerna. Det skulle kunna göra att fler väljer att söka vård vid Norrtälje sjukhus tror Filippa Reinfeldt (M).

Under tisdagen besökte sjukvårdslandstingsrådet Norrtälje.

Under rundvandringen vid Norrtälje sjukhus ägnades en del av uppmärksamheten åt den ”restaurangpuck” som hjälper röntgenpersonalen att informera om när patienterna är klara för transport tillbaka till vårdavdelningarna.

Pucken förbättrar både patientsäkerheten, i och med att ingen blir liggande onödigt länge i korridoren, och spar tid för personalen.

Filippa Reinfeldt passade även på att diskutera kommande utmaningar inom sjukvården, men hade inget färdigt besked om framtiden för Tiohundra-projektet.

– Det ska ske en utvärdering, sade hon och hänvisade till att landstingsstyrelsen kommer att ta upp frågan under 2015.

Landstingsrådet var däremot tydlig med att speciella lösningar till exempel i form av filialmottagningar, kan behövas i ytterområde som Norrtälje och Nynäshamn.

– Vi måste hitta de lösningar som är bäst för människorna, påpekade hon aperopå den tidigare hotade mödravårdsmottagningen i Hallstavik.

Filippa Reinfeldt lämnade också under eftermiddagen en blomsterbukett till Sveriges bästa vårdcentral, den på Blidö.