Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Smärtdrabbad man fick rätt om sjukpeng

Nekades hel sjukpenning i fyra månader.

En man från Hallstavik har i flera års tid dragits med ett smärtsamt diskbråck som gör att han har svårt att sitta, stå, ligga och gå. Enligt flera läkare är mannens arbetsförmåga helt nedsatt. Även arbetsförmedlingen menar efter en längre utredning att mannen har så ont att han inte ens kan utföra de enklaste arbetsuppgifter.

Trots det ansåg en medicinsk rådgivare på försäkringskassan att mannen borde börja jobba igen. Rådgivaren menade att det inte var uteslutet att mannen, trots besvären, kunde jobba halvtid med något som inte var påfrestande för ryggen. Mannen nekades därför hel sjukpenning under fyra månader under våren 2013.

Mannen överklagade försäkringskassans beslut och nu har saken avgjorts i Kammarrätten. Domstolen tar fasta på arbetsförmedlingens utlåtande och bifaller mannens begäran om hel sjukpenning för den aktuella perioden.