Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slarv i färdtjänstbeslut drabbar sjuk 83-årig kvinna

När Anita Johansson, 83, drabbades av hjärtsvikt och blodtrycksfall blev hon orolig för att syrebristen skulle påverka hennes bilkörning. Hon ansökte därför om färdtjänst men fick avslag.

Motiveringen till avslaget från Färdtjänst Stockholm kom att väcka hennes uppmärksamhet. För i brevet från Färdtjänst stod det att hon inte behöver vara orolig för att inte klara av att gå i trappor eftersom det alltid finns hissar i tunnelbane- och pendeltågsstationer.

Anita Johansson har aldrig uttryckt någon rädsla för att gå i trappor, dessutom finns varken tunnelbana eller pendeltåg i Rimbo, där hon bor.

– Det är beklagligt om det uppstått fel. Det kan bli hög belastning hos handläggarna ibland men då ska man ju kontakta oss eller enskild handläggare i ärendet, säger Lisa Lindqvist, presskontakt på Färdtjänst Stockholm.

– Jag åker ingenstans just nu, jag vågar inte, säger en orolig Anita Johansson.