Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag har aldrig mått bättre än jag gör i dag"

Norrtäljeprofilen firar 50-årsdagen på hemmaplan.

Annons
Tony Irving har tagit sin nya hemstad till hjärtat. När han fyller 50 på tisdag firar han på hemmaplan.

Solen strålar och NT når dansprofilen Tony Irving när han går sin morgonpromenad längs med ån och runt Kärleksudden.

– När jag fyllde 40 år trodde jag att jag skulle vara manodepressiv vid 50. Men jag har aldrig mått bättre än jag gör i dag. Mitt nästa mål är att vara sexig vid 60, säger han och skrattar.

För tio år sedan letade sig underhållningsprogrammet Let’s Dance sig in i var svensks fredagsmys och den elaka juryordföranden Tony Irving klädde löpsedlarna.

Kindpussar innan knivar sattes i ryggen och välputsade fasader blev snabbt till vardag.

– Jag bodde mitt i smeten i Stockholm och såg alltid till att vara i centrum. I min bransch är alla sitt eget varumärke och kämpar så hårt för att måla upp en fasad. Samtidigt är folk livrädda att den ska rasera, säger Tony Irving.

För honom började raset för sju år sedan. Det egna företaget gick i konkurs, förhållandet slutade i en jobbig seperation och han tvingades sova på en vänninas soffa.

– Det viktigaste för mig var vilken lägenhet jag bodde i, och hur mycket pengar jag hade på banken. Jag trodde att jag var kung och plötsligt tappade jag allt.

Tony Irving började i terapi och en tuff process av bearbetning började.

– Jag upptäckte att det var saker som jag varit med om som jag aldrig handskats med och började titta tillbaka på mitt liv.

Resultatet kom i april förra året när Tony Irving släppte sin självbiografi ”Love, life and passion”. En naken och personlig berättelse med äktenskap med kvinnor och våldtäkt mot sig själv.

– Först och främst skrev jag för min egen skull. Boken tog två år att skriva och jag behövde gå igenom allting som hänt för att kunna förlåta mig själv. Jag kunde inte vara lycklig för jag hade så mycket i bagaget.

Han berättar hur han slutade leta efter kärlek och nya jobbmöjligheter.

– Jag försökte hela tiden sälja mig själv och kom till en punkt där jag kände att nej, nu skiter jag i detta. Samma sak med kärlek. Jag tänkte att jag skulle förbli singel.

I augusti firar Tony Irving och maken Alexander Skiöldsparr ettårig bröllopsdag och förutom att underhålla designar Tony Irving både möbler och glasögon.

– När jag vågade att älska och bli älskad och mådde bra kom allt till mig.

I dag lever paret vad Tony Irving kallar ett vanligt Svenssonliv.

– Jag och Alex valde ett Svenssonliv med radhus och hundar och jag har aldrig varit lyckligare. Det är först nu jag känner mig riktigt vuxen.

På tisdag firar han med en så vanlig dag som möjligt.

– Jag kommer ta min morgonpromenad som vanligt och äta frukost i trädgården.Senare blir det öl med vännerna på krogen. Typiskt brittiskt.

På lördag blir det stor fest med vänner från hela landet. Och platsen är självklar.

– Vi bor ju i Norrtälje och när jag fyller år är det självklart att jag ska ha festen här hemma.

Mer läsning

Annons