Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord Hans Ericsson

Annons
Hans Ericsson. Foto: Privat

Hans Ericsson, Norr-Nånö, har avlidit.

Vår bygd har sorg. Dödsbudet kom inte helt oväntat. Även med god, kunnig och uppoffrande sjukvård kan till slut inget stoppa svår sjukdom. Här passar en sång som sjöngs i äldre tider.

Jag snart ska stanna vid kyrkogrind

Ska bäddas ner under lummig lind

Då kan ej ändras en handling gjord

Ej återtagas ett framsagt ord

Hur har du levat det frågas då

Vad du har lämnat i arv ska gå

Ack livet leves blott här en gång

för sen så följer en sömn så lång

 

Hur har du levat det frågas då. Ett kort svar. Hans hade eget företag med taxi. Jord- och skogsbruk vid fädernegården i Nånö. Han värnade bygden och det viktiga föreningslivet. Föreningar som gör att samhället fungerar. Några exempel. Lommaren med flera sjöars sjösänkningsbolag där som ordförande en tid. Estuna Bygdegårdsförening ledamot i styrelsen och flitig vid arbetsdagar. Medlem i Veterantraktorklubben med egen fin traktor. Vid allmänna val deltog Hans som röstmottagare. När byns privatbyggda gång- och cykelvägen planerades och byggdes 2009 – fanns Hans i första ledet. Intresset för speedway var stort. Tisdagar i Hallstavik ofta med egen fällstol. Handboll i Rimbo där barnbarn fanns på plan. Fotboll och ishockey i alla dess former.

Med sin starka känsla för hembygd, familj, släkt och vänner blev Hans omtyckt. I den stora vänkretsen finns fortfarande ungdomskamraten Werner med familj i Tyskland. Under åren blev det många tysklandsresor för Hans och Ingegerd.

Hans fick fira sin 71-årsdag med familj och vänner – bara några veckor före sin bortgång.

En bygdens son har slutat sina dagar. Vi i Estuna Bygdegård framför vårt tack. Tomrum och saknad efter en kär familjefar kan inget ersätta. För oss som är kvar måste livet gå vidare. Allas våra tankar går till familjen.

Bengt Ericsson, ordförande Estuna Bygdegårdsförening

Mer läsning

Annons