Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SL-kort på Waxholmsbåtarna är en smart satsning

Annons

Hälften av alla i Stockholms län har aldrig besökt vår skärgård, trots att det är en av de mest unika natur- och kulturmiljöerna i Sverige.

Det är bland annat därför Centerpartiet och Alliansen under 2018 genomför ett test där SL:s periodkort ska gälla på Waxholmsbåtarna. Att stimulera fler att upptäcka skärgården är inte bara bra för besökarna. Det är även en smart satsning för att skärgårdssamhällena ska ha jobb, inkomster och kunna utvecklas.

För en levande skärgård krävs ett tydligt ledarskap och lösningar som fungerar. Inte minst är det viktigt att det finns förutsättningar för små och växande företag, för människor att bo och leva och goda kommunikationer.

Den nionde januari inleds därför försöket med att låta SL:s periodkort gälla ombord på Waxholmsbolagets båtar under lågsäsong.

Detta är något Centerpartiet verkat för under lång tid. Det innebär att det blir möjligt för alla med periodkort i SL-trafiken att åka med Waxholmsbolagets trafik utan någon extra kostnad. Det är en effektiv satsning då det under stora delar av året finns både tomma stolar på Waxholmsbåtarna och tomma sängar i skärgården.

Fler besökare i skärgården är viktigt för dess tillväxt. Därför måste det vara enkelt att ta sig dit. Med detta försök hoppas vi att fler upptäcker vilken skatt Stockholms läns skärgård är och väljer att ta sig ut även när det inte är sommar. Kan vi förlänga säsongen kan vi också ge bättre förutsättningar för våra skärgårdsföretag. Som ger kraft åt en levande skärgård – året om.

Gustav Hemming (C), skärgårdslandstingsråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons