Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skulle fixa värmen - stal kontokorten

Ett äldre par blev bestulna på sina kontokort efter att en man ringt på deras dörr och sagt att han kom från Roslagsbostäder för att kontrollera värmen.

Annons

Under tisdagen skedde en fräck stöld av kontokort när en man ringde på hos ett äldre par på Roslagsgatan. När paret öppnade dörren hade han utgett sig för att komma från Roslagsbostäder för att kontrollera värmen.

Enligt Lars Wallberg, närpolischef i Norrtälje, ska mannen ha satt sig ner vid köksbordet och samtalat med lägenhetsinnehavarna i cirka 15 minuter. Under tiden ska en andra gärningsman ha tagit sig in i lägenheten och stulit parets kontokort. När paret skulle spärra sina kontokort hade gärningsmännen redan plockat ut en större summa pengar.

– Det hela var mycket skickligt gjort, paret hade haft problem med värmen. Vi har inte fått in anmälningar om liknande brott, men om man råkar ut för det så ska man direkt höra av sig till oss, säger Lars Wallberg.

Han råder alla att vara försiktiga om någon okänd ringer på dörren.

– Be dem att legitimera sig och ring till det företag de säger sig att komma från och kontrollera. Observera vad som händer och lämna ingen ensam i hemmet. Glöm inte att låsa dörren, säger Lars Wallberg

Har du varit med om något liknande, ring 114 14 för att tipsa polisen.