Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skrev till statsministern - fick svar

När 11-årige Timmy Philipsson hörde ett rykte om att Holmenrinken i Hallstavik skulle rivas skrev han brev till statsminister Fredrik Reinfeldt.

Annons

Timmy Philipsson har spelat hockey sedan han var fem-sex år gammal. Han tränar tre gånger i veckan och älskar ishockeyn. I höstas hörde han och hans kompisar att rinken de spelar på kunde rivas. Det ville de inte gå med på.

– Det var en kompis till mig som sa att jag skulle skriva till någon kändis eller så om hockeyn och då blev det statsministern.

I november skrev Timmy brevet där han undrade om statsministern kunde hjälpa dem att rädda rinken.

– Vi läste upp brevet i min klass och rektorn på min skola (Skärsta skola) tyckte att jag skulle skicka det, säger Timmy Philipsson.

En månad senare kom ett prydligt svar från statsministern. Han skrev att han förstod att Timmy blev orolig när han fick höra att rinken kunde rivas, men att han inte kunde göra något eftersom det är kommunen som ansvarar för idrottsplatser.

– Det var mamma som berättade att jag fått brev. Jag trodde först att det var min fröken som skojat.

Brevet hänger nu uppnålat hemma hos familjen Philipsson. Timmy behöver inte heller vara orolig över hockeyrinken.

– Nej, den ska inte rivas, säger Tommy Gunnarsson, lagledare för HIK, till NT.