Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skräcklitteratur och bibliotekspriser

Norrtäljes bibliotek kan ta hem priset Årets Arena på bokmässan.
Bland författare från Roslagen finns John Ajvide Lindqvist, aktuell med nya skräckromanen "X".

För två år sedan vann Norrtäljes bibliotek utmärkelsen Årets Arena, för sin hemsida. Nu har Norrtälje chans att ta hem priset igen, som en av tre nominerade.

Vinnaren tillkännages på fredag.

Precis som tidigare år finns flera författare från Roslagen på plats under bokmässan. En av dem är John Ajvide Lindqvist, Rådmansö, som är aktuell med skräckromanen "X-den sista platsen" som avslutar trilogin "Platserna".

Camilla Läckberg, fritidsboende i Roslagen, är också i Göteborg. Där diskuterar hon och politikerna Birgitta Ohlsson hat och häxdrev vid ett seminarium med titeln "Det moderna häxdrevet - hatet mot framgångsrika kvinnor".

Vid ett annat seminarium pratar Magnus och Nina Västerbro, fritidsboende på Fogdö, om pest, kolera och andra farsoter ur ett historiskt perspektiv, med utgångspunkt från boken "Pestens år".

Teman för året är Finland 100 år, med namn som Jörn Donner och Birgitta Ulfsson, och Irland, med bland andra Rob Doyle och Sara Baume. Arundhati Roy, Lars Lerin, Agneta Pleijel, Anita Goldman och David Lagercrantz är några andra författare som framträder vid mässans seminarier.

Mässan pågår torsdag-söndag.