Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skräck och massor av skoj under årets höstlov

Sommaren är över, julen långt borta. Den lediga höstlovsveckan som stundar är förmodligen mer än välkommen. Dessutom är den proppad med massor av skoj för stor som liten.

Annons

Tiden mellan sommarens och julens ledighet kan ofta kännas kylig, mörk och inte minst – lång.

Höstlovsveckan som snart är på ingång är därmed ofta ett högst välkommet inslag i skolelevernas vardag. Att den är full av roliga aktiviteter gör givetvis det hela ännu bättre. Temat på årets lov skulle kunna sägas vara skräck. Kanske inte särskilt konstigt eftersom torsdag stavas Halloween. Disco, quiz och lykttillverkning i läskighetens tecken är några av lovets händelser.

Även biblioteken i Rimbo och på Väddö har tagit fasta på högtiden. Spännande spökhistorier, som utspelar sig bland bokhyllorna, kommer att berättas för häxor och spöken mellan 9 och 12 år.

– Vi kommer även att bjuda på illgrön häxbrygd och förgiftade popcorn, säger bibliotekarien, tillika häxan, Therese Björkman.

Det här händer på höstlovet

Fredag 25/10

Halloweenkväll med disco. Elever i årskurs 7 till 17 år får göra en lykta och sedan ge sig ut i ett kusligt spökspår. Yngre barn, årskurs 4-6, kan ägna sig åt discodans i badhuset. Plats: Centrumhuset i Rimbo, 18:30 20:30.

Tisdag 29/10

Gör din egen lykta!

Plats: Punkten i Rimbo, 14:00-17:00.

Prova på att skjuta lerduvor och andra djur i en jaktsimulator.

Plats: Gallerian i Hallstavik, 18:00-20:00, för 18 år och uppåt. Föranmälan på norrtalje.se.

Cupcakesbakning.

Plats:Brännäsgården i Norrtälje, 18:00-20:00.

Onsdag 30/10Skräck och läskigheter på Väddö bibliotek. Även fredag på biblioteket i Rimbo. Spökhistorier, tips om läskiga böcker samt häxbrygd med tilltugg.

För barn cirka 9-12 år. Kom gärna utklädd!

Torsdag 31/10

Camp survivor – äventyr med övernattning. Lag om minst tre personer tävlar mot varandra. Anmälan kostar 50 kronor och görs på valfri fritidsgård senast 25/10.

Samling 18:00 vid Brännäsgården.

Fredag 1/1

Minifestival med mat!

Plats:Gallerian i Hallstavik 18:00-23:00.

Baka pizza och kolla på film.Plats:

Punkten i Rimbo 18:00-23:00.

Händer hela veckan

Badhus och bibliotek håller öppet. Den som vill prova på att spela tennis kan göra det på Norrtälje tennisklubb. BTK Telje erbjuder pingisbord på Lommarskolan. Skridskobanorna i Norrtälje, Rimbo och Hallstavik håller öppet för allmänheten.