Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SKPF-pensionärernas hemliga resa

Den 5 juni gav vi oss i väg med buss på vår hemliga resa. Vi steg på bussen vid busstationen i Norrtälje för färd mot okända mål.

Annons

Första stoppet var vid Samstorps gård på Gräddö. Där tog Tommy Karlsson emot oss och guidade oss genom hela besöket. Det är ett ställe där det bland annat finns ett stort vilthägn med många djur såsom dovhjort, kronhjort, vildsvin, mufflonfår och visenter.

Vi åkte iväg på en spännande safaritur. Det var många djur som vi fick se och de sprang och följde med oss hela vägen runt tåget.

Bland annat så fick vi se en vildsvinssugga som precis födde ungar. En liten kanske bara några minuter gammal kulting tittade fram, så vi fick en skymt. Efter safarituren fick vi kaffe och smörgås. Därefter begav vi oss till Bröderna Anderssons fina museum i Södersvik.

Där tog bröderna Sören och Ola emot oss. Det var dessa bröders pappa som drev affären och macken i Rö innan den lades ner när motorvägen kom till Norrtälje. Vi fick en ordentlig genomgång utav allt som de har samlat där.

Oj, vilken nostalgi. Vad saker som de har på detta ställe. Mycket saker från affären, men också många andra saker från svunna tider.

En hörna på museet handlade om vår motorstjärna Ronny Pettersson. Efter besöket där så åkte vi till Furusunds värdshus och intog en god lunch. Där fick vi också höra berättas om värdshusets historia och mycket annat kring Furusund. Innan hemfärd så åkte vi ner till Svartnös byskola. Det är en gammal skola sen början på 1900-talet där det mesta står kvar i sitt ursprung.

Sen var det dags för hemfärd. Det var ett gäng mycket nöjda resenärer som steg av bussen i Norrtälje.

Gun-Britt Viktorsson, SKPF Norrtälje

Annons