Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skottheim bästa blågula åkare vid IBU-premiären – förra längdstjärnan vann

Johanna Skottheim lyckades bäst av de svenska åkarna vid skidskyttarnas IBU Cup-premiär i Beitostölen i Norge. Limaåkaren tog en 18:e plats, 55 sekunder från segrande Denise Herrmann – tidigare världsstjärna i längdskidåkning.

Annons

Den 27-åriga Herrmann var tidigare konkurrent med Charlotte Kalla, Therese Johaug och de andra i damernas världselit på längdskidor. Hennes bästa merit är ett OS-brons i stafett från 2014 i Sotji.

Längdkarriären är numera ett minne blott. Sedan i somras gör Denise Herrmann en satsning på skidskytte. Att hon är en stor talang visade sig direkt i Beitostölen.

Trots att Herrmann sköt hela sex bom i den korta sprinttävlingen, vann hon ändå. Tyskan var fem sekunder före vitryskan Dzinara Alimbekava.

Bästa svenska var alltså Johanna Skottheim, 22-åringen från Lima. Skottheim lyckades bra på skjutvallen, med två bom, och gick i mål 55 sekunder från Herrmann.

Elisabeth Högberg och Ingela Andersson hade det tyngre. De noterade fem respektive fyra bom och slutade 44:a respektive 47:a.

På herrsidan blev det hemmaseger. Vetle Sjastad Christiansen var ensam bland de 122 i fältet att skjuta noll. Det räckte till seger, 16 sekunder före Roman Rees, Tyskland och landsmannen Vegard Gjermndshaug.

Sverige hade fyra åkare med och bäst var Tobias Arwidson, som 21:a (tre bom). Jämtduon Tiio Söderhielm och Martin Ponsiluoma hade en tyngre dag på vallen och sköt totalt nio bom. Det gav placeringarna 47 och 52.