Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skön sommar i New York

Det råder ingen brist på mysiga sommaraktiviteter i det stora äpplet. Här är tipsen som sätter guldkant på vistelsen.

Governors Island

I sommar och fram till den 28 september har den tidigare militärbasen Governors Island öppet sju dagar i veckan. Här finns en stor park där man kan promenera, titta på konst eller vila i någon av de50 hammockarna som står uppställda.

Färjan, som går från Battery Maritime Building på nedre Manhattan kostartvå dollar för vuxna och barn övertolv år. Barn undertolv åker gratis.

http://www.govisland.com

Shakespeare i Central Park

En av New Yorks mest uppskattade sommartraditioner är Free Shakespeare in the Park, som i årarrangeras för 52:a gången. Föreställningarna visas på den kända scenen Delacorte Theatre i Central Park. Mellan 22 juli och 17 augusti visas King Lear. Inträdet är gratis.

Film på taket

I sommar visas filmer på lite annorlunda platser runt om i New York, bland annat på hustak i Brooklyn och på Manhattan, och på en strand i stadsdelen Coney Island. På repertoaren finns både kända och okända filmer, och en del föreställningar är gratis.

Mer information påhttp://rooftopfilms.com/

Staten Island

Ett klassiskt och populärt nöje bland turister är att ta färjan mellan Manhattan och Staten Island. Turen är gratis och tar cirka 25 minuter. Från färjan har man en fantastisk utsikt över Manhattan och frihetsgudinnan.

http://www.nycgo.com/venues/staten-island-ferry

Harlem Week

En festival med musikframträdanden, barnaktiviteter, tennis och modevisningar. Harlem Week pågår tvärtemot vad man skulle kunna tro av namnet,nästan en hel månad - den 27 juli till den 23 augusti. Många aktiviteter är gratis.

http://harlemweek.com/