Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skön musik i Länna kyrka

Annons

Om att "födas på nytt" är söndagens tema, får vi veta då vi sitter i Länna kyrka vid musikgudstjänsten den 3 juni klockan 18 och kyrkvärd Lars Thillman läser evangeliet om Nikodemus, som kommer till Jesus om natten och undrar över dessa ords betydelse. Innan texten läses och Anders Elvin hållit aftonbön, vänder sig textläsare Lars till de gästande konsertartisterna Susanne och Eric Francett, som redan sjungit och spelat sin huvuddel av programmet "Mellan två världar" och läst så mycket tänkvärda ord, att Lars tycker att ytterligare textläsning kändes oviktig.

Konsertens innehåll: Vi noterar Susannes vackra, avspända leende, då hon mycket skickligt behärskar att framföra sina svåra koloratursoprannummer, samtidigt som hon spelar violin, är ett konststycke få artister kan klara!  Maken Eric har ett mycket följsamt kontrabasspel, med en stråkteknik som utan svårighet klarar av att spela två bastoner samtidigt och med Susannes violinspel får dom det att låta som en hel stråkkvartett!

Flera verk av den Argentinske tonsättaren Astor Piazolla gav kyrkans akustik full rättvisa, med tangorytmer i eldiga klanger. Paret har själva arrangerat det mesta för deras konstellation och George Bizets Habanera-Aria ur operan Carmen, blev en av höjdpunkterna denna kväll med musik på mycket hög nivå.

Efter rungande applåder från oss närmare 30 personer som var där, i en kyrka som borde varit sprängfylld, överräckte kyrkvärd Pelle Signal Johansson blommor och tack till det fantastiska artistparet.

Under konsertens gång tittar jag ut genom kyrkporten och ser att naturen plötsligt bytt skepnad då det blåser upp kraftigt och Länna Kyrksjös vågor tar fart och det är fullt med vita gäss på vågorna, men som snart går till vila. Så gör även Susanne och Eric i de avslutande tonerna till den Irändska bönen: "May the road rise to meet you". Vi åker hem och bättre musik än vi fått denna afton kommer vi att få höra det igen? Vi fyller kyrkan nästa gång Duo Francett kommer tillbaka, som i Ande, kropp och själ berört oss med ord och ton och verkligen fött oss på nytt!

Thomas Sving

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annons