Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skolutredningen startar efter helgerna

Utredningen om skolornas framtid i kommunen drar i gång direkt efter nyår. Men resultatet blir inte klart förrän i oktober.

Annons

På fullmäktige förra måndagen krävde Olle Jansson (S) att kommunen måste ta tag i skolfrågan så fort som möjligt.

Han blev snabbt hörsammad. I fredags beslutade den borgerliga majoriteten att arbetet med att ta fram direktiven för utredningen startar efter helgerna.

– Vi vill i gång snabbt. Tanken är att jobba blocköverskridande. Det här är en viktig fråga och vi vill ha med alla partier, säger Hans Andersson, gruppledare för Folkpartiet.

Olle Jansson gläds åt att majoriteten trycker gasen i botten:

– Det går inte att vänta i en sån här sak. Skolans framtid är jätteviktig, både kommunalt och nationellt.

Skolutredningen är ett resultat av den uppgörelse som C, FP, MP, S och V slöt i augusti. Partierna kom överens om att skjuta frågan om nedläggning av skolor på framtiden och att den framtida organisationen skulle utredas.

De fick med Moderaterna på tåget. Den 28 oktober sa kommunfullmäktige ja till en utredning om ”en attraktiv och kvalitativ skola i hela kommunen”.

När direktiven är klara får kommundirektör Per Nordenstam i uppdrag att anlita en konsult.

Utredningen startar senare i vår och blir klar i oktober, efter valet, enligt kommunalrådet Kjell Jansson (M).