Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skolpersonal tryckte ner 9-årig elev mot golvet

En anställd på Kvisthamraskolan har polisanmälts för att ha tryckt ned en 9-årig elev mot golvet. Polisen utreder nu händelsen.

Den 9-årige pojken stod i matkön när den anställde ilsknade till på att det var stökigt. 9-åringen ville inte lyssna på tillsägelsen. Då tryckte den anställde ned honom mot golvet. Detta skedde sedan en gång till.

– Vår son har lite hörselproblem och kan prata väldigt högt. Det här verkar han (den anställde) reta sig på, säger mamman som också polisanmält händelsen.

Den anställde som arbetar som assistent åt en annan elev i 9-åringens klass skickade ett mejl till föräldrarna där han beskriver händelsen. Enligt assistenten slog pojken honom i magen och han tog pojken åt sidan för att prata: ”Då lade jag ner honom på golvet för att få honom att sluta slå mig”, skriver han.

När pojken sedan inte ville göra som han blev tillsagd skriver assistenten att han gjorde ett nytt försök att prata:

”Då gick jag fram till honom igen och då slår han mig i magen igen. När vi precis pratat om att man inte får slåss. Då brann det till i mig så jag tryckte ner honom till golvet igen. Men den här gången så känns det som att jag nog tog i för mycket.”

– Min son är jätteledsen och har inte varit i skolan sedan det hände. Han säger att han inte slagits utan bara velat komma loss från assistentens grepp, säger mamman.

Polisen i Norrtälje utreder det som hänt som ofredande.

– Målsäganden ska höras så snart som möjligt eftersom det är barn det handlar om, säger Jan-Erik Thölin, kriminalkommissarie vid Norrtäljepolisen.

Enligt mamman har det också hänt andra incidenter mellan hennes son och assistenten.

– En gång var de på besök i en mataffär. Där blev han också arg på min son för att han pratade högt och drog honom hela vägen tillbaka till skolan i luvan. Jag vet inte varför han inte gillar min son, säger hon.

Föräldrarna har också anmält assistentens agerande till Barn- och elevombudet på Skolinspektionen. Per Mattsson som är rektor på Kvisthamraskolan vill inte kommentera själva händelsen i nuläget eftersom den är polisanmäld men säger till NT att skolan haft möten med den berörda familjen och att skolan självklart vill lösa problemet.