Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skolfastigheten på Singö hamnar i rätta händer

Onsdagen 22 januari beslutades det att skolfastigheten på Singö säljs till Singö skolas vänner ideell förening. För oss socialdemokrater är det väldigt glädjande att skolfastigheten stannar kvar i bygdens ägo. Ska Norrtälje kommun leva upp till sitt mål som Sveriges populäraste landsbygds- och skärgårdskommun så måste kommunen och lokalsamhället samarbeta för att driva utvecklingen framåt.

Från början har det varit tydligt att Singöborna vill köpa skolfastigheten. Under förra mandatperioden uppmuntrade också Samverkansstyret Socialdemokraterna, Centerpartiet och Miljöpartiet detta, och ville sälja skolfastigheten till Singöborna till det bokförda värdet 381 000 kronor.

Efter många turer är det nu också beslutat att så blir fallet. Från Socialdemokraternas sida är vi givetvis nöjda över detta, och glada över att Centerpartiet har fortsatt att driva den linjen i det nya kommunstyret.

Det fanns andra anbud som hade gett kommunen en högre engångsintäkt, men vi socialdemokrater har från början betonat vikten av att andra värden har större betydelse. Vi förutsätter nu att den breda uppslutningen bakom det här beslutet blir vägledande för en fortsatt skärgårds- och landsbygdsutveckling.

Med det engagemang som har visats från Singöborna är vi övertygade om att skolfastigheten på Singö har hamnat i helt rätt händer – nämligen bygdens egna.

Ulrika Falk (S), oppositionsråd

Olle Jansson (S), oppositionsråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel