Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sköldpaddan Snobben har hittat hem

Snobbens familj hade nästan gett upp hoppet. Men i går tog den försvunna landsköldpaddan kontakt med en förvånad snickare.

Annons

Det var två veckor sedan som den 10-åriga sköldpaddan Snobben försvann från verandan vid stugan som Renée Norrbom och hennes familj lånat i Björnösund.

Familjen hade nästan gett upp hoppet om att få återse sitt husdjur.

-Samtidigt tänkte vi att han är ju så social så han borde söka sig till människor, säger Renée Norrbom.

De hade rätt.

På söndagseftermiddagen när ägaren till stugan stod på tomten och snickrade kände han sig plötsligt iakttagen.

-Helt plötsligt när han ska gå in sitter det en liten sköldpadda och tittar på honom. Han blev lite ställd först ”Va, en sköldpadda?” Men sen kom han på att det förstås måste vara våran och ringde oss direkt. Vi blev jätteglada, berättar Renée Norrbom.

Familjen åkte och hämtade Snobben samma kväll. Nu är han hemma i Bromma igen. Där pustar han ut och har fått njuta av några av sina favoriträtter: pellets och romansallad.

Förutom några småsår på bakbenen och repor på skölden verkar han må fint.

-Han är väldigt trött. Han sover och sover. Men jag tror att han mår bra. Man skulle ju vilja veta vad han har haft för sig i två veckor.