Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbla segrar till Häverödal i Torsby – totalledning för Sköld och Melén-Olsson

Swecupen i skidskytte fortsatte i helgen i Torsby. För Häverödals SK:s del blev det två segrar och totalt fyra pallplatser när masstart och sprint avgjordes.

Annons

För åkarna i klassen D 16-17 inleddes helgens tävlande på lördagen med ett masstartslopp över 7,5 kilometer. Först över mållinjen, med endast två bom, var HSK:s Alva Sköld bara tre hundradelar före tvåan Julia Johansson från Anundsjö.

LÄS ÄVEN (+): Erika Östermans styrkebesked – tillbaka på topp efter knäskadan: "Påverkas inte"

Lisa Melén-Olsson slutade femma med totalt sex bom och storasyster Cordelia tog en fin andraplats i D 20-21-klassen, som körde 10 kilometer.

Fyra nya pallplatser blev det för Häverödals SK i Torsby. Lisa Melén-Olsson (t.v) och Alva Sköld (t.h) tog varsin seger.

I söndagens sprintlopp var det Lisa Melén-Olssons tur att kliva överst på pallen, 1,6 sekunder för Julia Johansson. Cordelia Melén-Olsson tog helgens andra pallplats när hon slutade trea i sitt lopp. Alva Sköld hade en tuff dag på skjutvallen och åkte in som åtta efter fyra bom i det stående skyttet.

LÄS ÄVEN (+): Lisa Melén-Olsson om att bo med systern: "Det känns jättebra – men kan vara lite jobbigt"

En som hade en riktigt tung helg var Erika Österman. Efter en åttondeplats med totalt elva bom i masstarten kom hon inte till start i sprintloppet.

I ett sms till Sporten berättar Österman att hon redan under lördagen var osäker på om hon skulle starta eller inte då hon kände sig lite hängig.

Förkylning stoppade Erika Österman från söndagens tävling. Arkivbild.

"På söndagen kände jag mig ännu mer hängig så bestämde mig för att inte köra då. Vilket nu i efterhand var rätt beslut. Har nu blivit förkyld", skriver hon.

För övriga Häverödalsåkare blev det en 15:e plats i masstart och en 16:e plats i sprint för Sebastian Norr. Hampus Claesson och Loke Sköld var båda anmälda till helgens tävlingar, men kom inte till start.

LÄS ÄVEN: Skidskyttetalangen som tog Sverige med storm: "Jag gör något annorlunda"

Totalt i cupen har Alva Sköld återtagit ledning i sin klass före Lisa Melén-Olsson och Erika Österman har halkat ner till fjärdeplatsen. I D 20-21 leder Cordelia Melén-Olsson efter fem tredjeplatser och en andraplats på de sex inledande tävlingarna.

På herrsidan ligger Hampus Claesson på 18:e plats, en poäng före Sebastian Norr på 19:e.

Mer läsning

Annons