Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skicklig lärare - högre lön

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Lärarna hamnar i fokus när den borgerliga majoriteten ger 15 extra miljoner till skolans utveckling.

Annons

Norrtälje kommun ligger i framkant när det gäller den digitala utvecklingen i skolan. Det vill den borgerliga majoriteten stödja.

På en presskonferens under måndagen presenterade kommunstyrelsens ordförande Kjell Jansson (M) och hans kollegor i den borgerliga majoriteten att de skjuter till pengar till att utveckla arbetet i klassrummet.

Ämnet matematik ska särskilt prioriteras. Pengarna ska främst gå till utbildning. Lärarna ska få fortsatt kompetensutveckling inom det digitala lärandet och lärare ska kunna läsa in de behörigheter de behöver.

I de 15 miljonerna ingår också en höjning av särskilt skickliga lärares löner.

– När det gäller den digitala utvecklingen ligger vi bland de bästa i landet. Vi måste vara beredda att satsa mer på lärarna. Lärarna här ligger lönemässigt under Täby och Danderyd, säger Kjell Jansson (M).

– Det handlar bland annat om lärare som har goda resultat, gör lärandet synligt och skapar utveckling för lärandet, säger barn- och utbildningskontorets förvaltningschef Åse Modin.

Sju av miljonerna kommer att betalas ut i år och resterande åtta kommer att följa med in i nästa år.

Oppositionsrådet Ulrika Falk (S) tycker att det här är ännu ett exempel där majoriteten först sparar på verksamheten och sedan skjuter till pengar.

– Det är välkommet med mer resurser till skolan. Men inför 2014 hade vi ett budgetförslag om 30 miljoner mer till skolan, men då fanns det ingen politisk enighet kring det, säger Ulrika Falk (S) och fortsätter: 

– Barn- och skolnämnden har ett underskott så det här täcker väl upp det.