Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skatteåterbäring går till resor

I början av juni får ungefär tre miljoner svenskar pengar tillbaka på skatten. Och många använder återbäringen till resor. 63 % av de tillfrågade i en undersökning tänker resa för pengarna.

Annons

Enligt en undersökning som Resia Travel Group har gjort bland sina kunder, hamnar resor högst upp på listan över vad man vill göra med skattepengarna. 63 % av de tillfrågade som skulle få tillbaka på skatten, svarade att de tänker använda åtminstone en del av pengarna till resor.

- Konsumtionen av resor ökar generellt, och för många innebär skattepengarna antingen en extra resa eller en resa lite längre bort än vad som var planerat. Att pengarna kommer precis innan semestern tror jag bidrar lite extra till att du väljer att resa för dem, säger Ingela Schönning, kommunikationschef på Resia Travel Group.

USA populärt

När det kommer till resmål är USA förstahandsvalet, följt av Grekland och Thailand. På fjärde och femte plats kommer Barcelona och Mallorca. Här är hela listan på hur skattepengarna prioriteras:

1. Resor

2. Möbler och inredning

3. Kulturella evenemang

4. Tekniska prylar/sport- och fritidsutrustning

5. Kläder och skor