Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skärpt kontroll av p-skivor

Missbruk av p-skivor gör att många kunder har svårt att hitta parkering i centrala Norrtälje.

Både handlare och kunder ondgör sig över bristen på parkeringsplatser i och runt stadskärnan, inte minst under sommarhalvåret då antalet besökare ökar kraftigt.

De tidsbegränsade parkeringarna är först och främst till för butikernas kunder. Men enligt kommunen tar många boende och arbetstagare upp platser hela dagarna genom att regelbundet snurra fram tiden på p-skivorna.

Kommunen hoppas att skärpta parkeringskontroller ska lösa problemet. De kommande veckorna ska parkeringsvakter syna däckventilernas läge på de parkerade bilarna.

– Vi dokumenterar ventilerna före och efter kontrollerad tidsperiod. De som parkerat längre än de tillåtna timmarna får p-böter, säger Tom Johansson, biträdande gatu- och parkchef på Norrtälje kommun.

Kommunen informerar om den skärpta övervakningen på sin hemsida.

– Vi vill hellre informera än bötfälla, säger Johansson.

Den här typen av insatser brukar ge effekt och öka omsättningen på p-platser enligt kommunen, som hänvisar boende och arbetstagare till parkeringar en bit utanför stadskärnan.