Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjundeplats för Anders Michalak i RallyX Nordic

Anders Michalak från MK Orion gör sin första rallycross-säsong. Under lördagen avgjordes den sista deltävlingen i RallyX Nordic på Strängnäs Motorstadion.
För Michalak slutade dagen i semifinal.

Efter en tionde plats i första omgången, en fjärde i andra och 13:e i sista så gick Anders Michalak vidare till semifinal som elfte man när RallyX Nordic skulle avgöras i Strängnäs.

Inför den avslutande tävlingen låg Michalak på en sjundeplats i Supercar Lites-klassen med 44 poäng.

Michalak startade från sjätte startspår i semifinalen och efter lite trängsel i första kurvan kom MK Orion-föraren sist i fältet och hade svårt att ta sig fram. I mål var Michalak femma, efter att ha passerat Viktor Johansson, men det räckte inte till final.

En elfteplats och åtta mästerskapspoäng blev resultatet för Anders Michalak i Strängnäs och därmed slutar han sjua i RallyX Nordic för Supercar Lites.

Vinnare av Supercar Lites totalt blev William Nilsson efter stor dramatik och i Supercar-klassen säkrade Thomas Bryntesson titeln redan under grundomgångarna.

Mer från Michalaks premiärsäsong:

LÄS ÄVEN (+): Inför avslutningen – Michalak redan redo för rallycross-revansch nästa år: "Man blir ju less"

LÄS ÄVEN: Första finalplatsen för Anders Michalak

LÄS ÄVEN (+): Motorkrångel för Michalak på VM:"Det ville sig inte riktigt"