Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjukhuschefen lämnar Norrtälje för Uppsala

Har varit sjukhus- och primärvårdschef i Norrtälje i drygt två år.

Björn Ekmehag, sjukhus- och primärvårdschef i Norrtälje, slutar. Nya arbetsplatsen blir Akademiska sjukhuset i Uppsala där han blir chef för kirurgi- och onkologidivisionen.

– Jag har trivts bra i Norrtälje men fick ett spännande erbjudande. Akademiska sjukhuset har hög klinisk nivå och forskningsintensiv verksamhet, säger Ekmehag.

Han har varit i Norrtälje i drygt två år. Förutom sjukhus- och primärvårdschef har han haft titeln vice vd i Tiohundra AB, vårdbolaget som ägs av Norrtälje kommun och landstinget.

Björn Ekmehag har även varit tillförordnad vd för Tiohundra under tiden som bolaget rekryterat ny vd efter Lars Skoglund som slutade förra hösten. Skoglunds ersättare Peter Graf började i måndags.

– Mitt beslut att lämna underlättas av att Peter Graf nu kommer in i organisationen, säger Ekmehag som börjar nya jobbet i Uppsala i december.