Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjöng på balkongen - skrämde tjuvar

Herräng har varit välbesökt av tjuvar den senaste tiden. På fredagen kan polisen ha kommit dem på spåren. – Polisen måste åka hit lite oftare, säger en drabbad.

Efter ett antal inbrott i källare, förråd och bilar de senaste veckorna har Herrängsborna tröttnat.

Boende runt Frankie Mannings väg, Malmvägen och Kuggens Livs har drabbats.

– Det är några typer som kör långsamt fram och tillbaka längs Herrängsvägen. De kör upp utanför carportarna för att se om någon har glömt att låsa, säger en Herränsgbo som inte vill skylta med namn i tidningen.

Natten till fredag lyckades en kvinna skrämma i väg två misstänkta personer intill en carport.

– Hon gick ut på balkongen och sjöng högt. Då drog dom, säger mannen som själv har drabbats av inbrott.

Efter att tjuvarna skrämts i väg larmades polisen.

– Vi ringde och polisen lovade att komma. Men när vi ringde igen efter att ha väntat en timme, så hade det hänt något mer akut prioriterat i Norrtälje som de måste åka på, säger mannen.

I stället åkte polisen till Herräng under fredagen och anträffade då ett släp som tros vara stulet från Bilisten i Häverödal. Släpet togs i beslag och personen som hyrt släpet senast är nu misstänkt för brott.

På släpet låg diverse gods som polisen misstänker kan utgöra stöldgods.

De boende i Herräng önskar att polisen kunde visa sig lite oftare på orten.

– Vi orkar inte med de här stölderna längre. Polisen måste börja åka här också lite oftare annars kanske folk bestämmer sig för att ta saken i egna händer.