Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjömack har försatts i konkurs

Bolaget Skärgårdsservice i Stor-Stockholm AB som driver skärgårdsmacken i Furusund har försatts i konkurs av Attunda tingsrätt.

Enligt Skatteverkets ombud uppgår fordran till drygt 3,7 miljoner kronor och enligt tingsrätten finns ytterligare ett konkursärende med bolaget.

Vid förhandlingen, som ägde rum i tisdags, bestred Skärgårdsservice konkursansökan med hänvisning till att de nyligen anlitat en ny bokföringskonsult för att få rätsida på deklarationer och skatteskulder. Bolaget begärde också uppskov då de ansåg att de inom kort kunde betala av delar av skulden.

Skatteverket motsatte sig dock det uppskovet varpå tingsrätten försatte bolaget i konkurs.

– Nu blir min uppgift att se vilka tillgångar som finns i företaget och sedan sälja dem. Sedan får vi se om det säljs i delar eller om vi hittar någon som vill ta över hela verksamheten, säger konkursförvaltaren Anna Engman.