Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjöbod för 5,5 miljoner

Eller vad sägs om en egen ö för 15 miljoner kronor? Flera exklusiva fritidshus i Norrtäljes ytterskärgård är till salu.

Smakar det så kostar det. Kvadratmeterpriserna på de unika objekten långt ute i skärgården är i klass med lägenhetspriserna i Monaco och London, världens dyraste städer.

Prisjämförelser visar också att det handlar om de dyraste fritidshusen i Sverige sett till boendeytan.

Två rum i en skärgårdsbod på 25 kvadratmeter på Rödlöga går loss på 7 450 000 kronor, vilket innebär 298 000 kronor per kvadratmeter. Men då ingår även sjötomt på 16 600 kvadratmeter med sjöbastu, klippor och fiskevatten.

Nästan lika dyr är sjötomten på Röder, 5,5 miljoner kronor för en bod på 25 kvadratmeter. Köparen får även tillträde till 1/40 av öns mark plus rätt till jakt och fiske.

Den som är stadd i kassan kan köpa en egen ö, Jungfruskär i Söderarms skärgård, för 15 miljoner kronor. Fastigheten innehåller fem olika byggnader, 2 680 kvadratmeter tomt och sandstrand.

Ett annorlunda objekt är sjöboden på 13 kvadratmeter på Fredlarna. Huset, som står på ofri grund, säljs på offentlig auktion sedan de sju ägarna haft olika synpunkter på nyttjandet. Tvisten avgjordes i Norrtälje tingsrätt, som beslutade att upplösa samägandet.

Minimipriset för boden, som saknar el och vatten men inkluderar utedass och egen brygga, är satt till 2,5 miljoner kronor.