Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

► SISTA CHANSEN: Nominera din kandidat till NT-sportens ungdomsstipendium nu

Sedan 2006 har Norrtelje Tidning delat ut ett stipendium till en ungdomsidrottare som förutom att ha talang även har tagit stort ansvar vid sidan om sin satsning.
De senaste åren har utdelningen skett i samband med Norrtälje Idrottsgala och i februari är det dags igen. Nu behöver vi din hjälp.
Senast på lördag behöver vi din nominering!

2006 blev gymnasten Jennifer Carlberger den första att motta NT-sportens Ungdomsstipendium. Sedan dess har stipendiet delats ut 13 gånger och i vintras var det friidrottaren Gustav Harning som fick kliva upp på Idrottsgalans scen och motta priset.

Läs även: Gustav Harning mottagare av NT-sportens Ungdomsstipendium: ”Största bekräftelsen man kan få”

Den 7 februari är det dags att hylla idrottsprestationerna från 2019 och då ska NT-sportens stipendium delas ut för 14:e året i rad. Priset syftar till att uppmärksamma och belöna en ungdom som inte bara är en talang på det rent idrottsliga planet, utan som även tar stort ansvar vid sidan om sin satsning och visar prov på gott kamratskap.

Som vanligt är det Du, som privatperson, tränare, ledare eller förening, som nominerar den du tycker är värd att uppmuntras med ett stipendium. Kriterierna är att personen som nomineras under 2019 har fyllt minst 15 eller högst 18 år (född mellan 2001 och 2004).

Personen ska vara en god förebild för andra och stipendiet är tänkt som en liten sporre till fortsatt utveckling inom idrotten i en ålder då mycket annat lockar och många slutar med sitt idrottande.

Därefter väljs fem kandidater ut som NT:s läsare kan rösta på.

Läs även: Rådmansö SK blev galans stora vinnare – här är alla pristagare på Norrtälje Idrottsgala: "Så vi jobbar"

SÅ HÄR NOMINERAR DU:

Stipendieansökan ska innehålla namn, adress, telefonnummer, födelsedata, skolutbildning, förening, idrottsliga meriter, motivering samt namn och telefonnummer till den som har nominerat.

Nomineringen ska vara Norrtelje Tidning tillhanda senast lördag 30 november 2019.

Skicka nomineringen i ett kuvert märkt ”Ungdomsstipendium” till Norrtelje Tidning, 761 84 Norrtälje. Du kan också mejla [email protected]

Alla fem kandidaterna till stipendiet kommer att bjudas in till Idrottsgalan, där stipendiet alltså delas ut.

Tidigare mottagare av stipendiet:

2006: Jennifer Carlberger, gymnastik

2007: Linda Drougge, friidrott

2008: Tommy Blomberg, MMA/thaiboxning

2009: Daniel Ojaäär, badminton

2010: Hampus Öhberg, tennis

2011: Sabina Küller, ishockey

2012: Adam Alstermark, simning

2013: Linnea Modenius Södergren, ridsport

2014: Olivia Lindström, gymnastik

2015: Alva Hansson, ridsport

2016: Daniel Nylund, ishockey

2017: Alva Sköld, skidskytte

2018: Gustav Harning, friidrott