Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sista barrundan med Mad men

Tv-serien "Mad men" går mot sitt slut. Men inspelningsmiljöerna
i New York finns så klart kvar. Upplev staden i Donald Drapers
fotspår.

Mängder av resenärer har redan upptäckt New York på Carries vis, via speciella turer med teman från tv-serien "Sex and the city". Och när populära "Mad men" nu går mot sitt slut med säsong sju börjar fler turister upptäcka staden sedd med Donald Drapers ögon. Mad Men Tour anordnar till exempel turer till några av stadens klassiska barer - som gänget i serien brukar hänga på. Det går knappt ett avsnitt utan att karaktärerna smiter in på någon bar. I den här rundvisningen har man valt ut några av favoriterna. Det blir bland annat tidlös elegans på The Grand Central Oyster Bar - en 100-årig bar och restaurang som man inte får missa - och cocktails på Madison Club Lounge.

"Att klä sig i sextiotalskläder är kul och något vi uppmuntrar" skriver företaget till deltagarna, enligt The Guardian.

Klassiska barer

Vill man ta en drink är old fashion en av dem som dricks flitigt i serien. Det mesta av serien spelas dock in i Los Angeles - men man återskapar minutiöst några av de mest kända platserna från New York. Till exempel The Monkey Bar från Hotel Elysee - där Peggy Olsen har ett viktigt möte för att diskutera sin karriär. Det blir också ett stopp på en av stadens äldsta barer: PJ Clarke's.

Vill man i stället gå på dagtur går det bra - men då blir det en annan verklighet från Mad men som man får se. Läs mer på: http://madmentour.com.