Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Shoppingtips i Bryssel

Små marknader, anrika gallerior och mängder av delikatesser. Här
är fem saker du inte vill missa under din shoppingweekend i
Bryssel.

+Grand Place. Den lika imponerande som varierade arkitekturen kring Bryssels mest centrala torg kan titta länge på utan att tröttna.

+Midi Market. Söndagsmarknaden kring Gare du Midi brukar räknas som en av Europas främsta. Här finns det mesta - inte minst kläder, mat, blommor och loppisfynd.

+Serieteckningsmålningar. Belgiens stolta traditioner inom serieteckningskonsten har gett upphov till många fasadmålningar runtom i staden. Några är omöjliga att missa, vill man se fler har belgiska turistbyrån TIB en specialkarta som guidar.

+Magritte-museet, 1 Place Royale. Ska man bjuda sig själv på endast en konstupplevelse i Bryssel är Magritte-museet ett givet besök. www.musee-magritte-museum.be

+Galeries St Hubert är byggd år 1847 och brukar kallas världens äldsta shoppinggalleria. En upplevelse inte minst för den rofyllda stämningen under de höga glasvalven.

Tips: Anders Pihl