Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Shoppade loss med skolkamratens kort

Lät pojkvännen tanka sin bil på kortet hon tagit från vänninans plånbok.

Annons

När ingen såg norpade en ung kvinna sin väninnas bankkort från hennes plånbok. Plånboken låg i ett olåst klädskåp i skolan. Hon gick sedan ner på stan med en skolkompis för att ta ut pengar och köpa läsk.

Vid bankomaten gav hon kompisen 200 kronor och senare lät hon sin pojkvän tanka sin bil på kortet. Totalt gjorde hon av med 1 185 kronor på kortet.

Skolkamraterna har nu åtalats vid Norrtälje tingsrätt. En av dem åtalas för egenmäktigt förfarande och båda åtalas för bedrägligt beteende. Väninnan kunde snabbt peka ut sina skolkamrater då de filmats av en övervakningskamera vid en uttagsautomat på Danskes gränd.

De unga kvinnorna har erkänt brotten. Kvinnan som norpade kortet säger i polisförhör att en kompis till henne hade fått låna väninnans kort och kod tidigare och att hon då passade på att anteckna koden.