Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sen inflyttning i Vallbyhage upprör

TP-förskolor AB vill flytta in i Vallbyhage förskola så fort som möjligt. Men trots att Norrtälje kommun lägger ner verksamheten på fredag betalar den hyra för tomma lokaler till första september.

I februari beslutade barn- och skolnämnden att stänga den kommunala förskolan Vallby hage i Rimbo och i mitten av juni blev det klart att TP-förskolor tar över verksamheten. Under tisdagen höll de nya utförarna informationsmöte för föräldrar och den främsta oron hos föräldrarna är om TP-förskolor öppnar den första september som de lovat.

– Ja, vi kommer ha öppet även om det bara finns ett barn och en pedagog, säger Kajsa Söderberg Camel, verkställande direktör vid TP-förskolor och fortsätter:

– Lokalerna är jättefina med stor potential och vi vill flytta in så fort som möjligt.

Men inflyttningen dröjer eftersom Norrtälje kommun behåller lokalerna till sista augusti trots att de lägger ner verksamheten. Och därför ser det ut som att vissa föräldrar kommer välja bort Vallbyhage förskola eftersom de inte vill skola in sina barn två gånger.

– Det blir inte bra för barn och föräldrar om barnen måste skolas in i augusti på en annan förskola och sen en gång till hos oss i september, säger Kajsa Söderberg Camel.

Fastighetsbolaget Riflex AB äger fastigheten och har inte lyckats att få till ett tidigare inflyttningsdatum.

– Vi har försökt och tjatat på ansvariga i kommunen i flera månader för att TP-förskolor ska kunna flytta in tidigare, säger Martin Hagman, verkställande direktör vid Riflex AB och fortsätter:

– Kommunen har sagt att de kanske skulle ha kvar ett barn under sommaren men nu stänger de på fredag.

Barn- och skolnämndens ordförande Bino Drummond (M) säger att det från politiskt håll inte finns några intentioner att stå i vägen för TP-förskolor.

– Tvärtom skulle det vara bra om de fick tillgång till lokalerna så fort som möjligt, säger han.

När verksamheten lagts ner ska kommunen utrymma och städa lokalerna.

– Kommunen kommer betala hyra för de tomma lokalerna. Vi vill självklart att TP-förskolor flyttar in direkt och vi tar gärna på oss städningen, säger Martin Hagman, verkställande direktör vid Riflex.