Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sellin vill slå sig in i "Giffarnas" startelva

I dag har Gif Sundsvall och före detta BKV Norrtälje-spelaren premiär i superettan. 23-åringens fjolårssäsong innehöll fler inhopp än matcher från start. Och nu vill Sellin ta en ordinarie plats i ”Giffarna”.

Året säsong hade dock knappast kunnat börja sämre för 23-åringen. Sellin skadade knäet i en träningsmatch i februari och missade fem veckor.

Tungt. Med tanke på att Sellin i fjol skadade ryggen vilket gjorde att hans ordinarie plats på ”Giffarnas” yttermittfält byttes mot en plats på bänken.

– Klart att den här försäsongen fick sig en törn rent fotbollsmässigt, men nu känner jag mig bra tränad och väl förberedd inför premiären, säger Sellin.

23-åringen har inte spelat en hel match efter knäskadan utan enbart gjort inhopp. I lördags hade ”Giffarna” genrep inför superettapremiären och Sellin gjorde ett av målen när hans förra lag Brage besegrades med 5–1.

Du startade nio matcher i fjol, hoppade in i tretton. Hur går tankarna kring din egen speltid den här säsongen?– Målet är att bli en startspelare. De matcherna jag startade i fjol var på våren, sedan när jag kom tillbaka från skadan så spelade laget så pass bra att det var svårt att slå sig in i startelvan igen.

– Nu känns det som om jag måste hålla mig skadefri. Jag vet inte hur vi spelar i helgen, men känslan är nog att man inte är med från start. Samtidigt måste jag ha i åtanke att jag missat fem veckor på försäsongen och att säsongen är lång. Men jag kommer definitivt inte ge mig, jag vill spela och hjälpa laget.

Konkurrensen på ”Giffarnas” yttermittfält är hård. Utöver Sellin slåss Daniel Sliper, förre Hammarbyspelaren Simon Helg och Adam Chennoufi om två platser.

– Det är stenhård konkurrens. Kanske störst i laget. Det känns som om alla kan gå in i vilket lag som helst superettan, någon eller några kanske i allsvenskan också. Men man kan inte gräva ner sig om man inte får spela de första matcherna, utan vara positiv och fortsätta träna bra.

I fjol slutade Gif Sundsvall trea i superettan, för att sedan förlora mot Halmstad i det allsvenska kvalet. Den här säsongen är siktet inställt på en av de två direktplatserna till allsvenskan.

– Vi vill upp så är det bara. Och ser man till vår trupp, är det inte konstigt att vi tycker så heller. Vi har i stort sett samma lag som förra året och kan vi bara göra det lite bättre än i fjol ska vi vara med och slåss i toppen, säger Sellin som nämner Hammarby och Gais som främsta konkurrenter.

– Det som talar för oss på en av direktplatserna är att vi vet vad som krävs. Vi var uppe i toppen och nosade i fjol, och vet också orsakerna till varför vi inte gick upp. Vi måste spetsa till spelet på hemmaplan och vår offensiv.

I premiären i dag möter ”Giffarna” Jönköpings Södra hemma på Norrporten arena.

Robbin Sellin

Född: Den 12 april 1990.

Moderklubb: BKV Norrtälje.

Position: Yttermittfältare.

Klubb: Gif Sundsvall.

Tidigare klubbar: Djurgården, Brage.

Sellin spelade 22 matcher i Superettan i fjol med Gif Sundsvall och noterades för en passningspoäng. Hans poängmässigt bästa säsong var med Brage i superettan 2012 då han gjorde tre mål och en assist, och värvades av Gif Sundsvall i augusti.

Superettans premiäromgång Lördag:Degerfors–Varberg.

Gif Sundsvall-Jönköpings Södra.

Husqvarna–Landskrona.

Söndag: Värnamo–Gais.

Ljungskile–Östersund.

Syrianska–Sirius.

Ängelholm–Öster.

Måndag:Assyriska–Hammarby.