Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sellin och "Giffarna" missade allsvenskan

Halmstad vann andra kvalmötet på hemmaplan.

Första kvalmatchen mellan BKV Norrtäljefostrade Robbin Sellins Gif Sundsvall och Halmstad slutade 1-1 i onsdags. Under söndagen var det dags för retur och avgörande.

"Giffarnas" Pa Dibbah sköt 1-0 i tolfte minuten och då var Sundsvall i allsvenskan. Men Halmstad vände på steken i andra halvlek efter två mål av Mikael Boman.

Sellin byttes in i den 77:e minuten och mot slutet pressade "Giffarna" för en kvittering vilket skulle ge en allsvensk plats. Men Halmstad höll undan och spelar i allsvenskan 2014.

– Det känns för jäkligt, vi misslyckas med det vi ville åstadkomma den här säsongen, att gå upp igen, säger Sellin.

– Vi är riktigt nära att nå allsvenskan, det känns som att vi inte kan komma närmare. Det fattades bara ett mål. Nu får man tjura några dagar, sedan är det bara ta nya tag.

Vad tror du det är som avgör till Halmstads fördel i de här kvalmatcherna?– Svårt att säga. Vi får inte till det helt enkelt. Vi visste innan andra kvalmatchen att Halmstad är vassa i inläggsspelet och pratade om det. Vi ville pressa de snabbare så att de inte skulle komma till inlägg. Men det misslyckades vi med. De gjorde två mål på inläggssituationer.