Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Segertorka men ingen kris i Rimbo

Nio raka förluster. Ett facit som hade inneburit kris och krigsrubriker för många elitklubbar. Men inte för Rimbo HK, som i kväll tar emot Malmö i jakten på första poängen i elitserien.
– Det har sett mörkt ut tidigare, säger Mikael ”Mulle” Södergren.

Nej, den tunga inledningen på säsongen är inget som skapar oro i Rimbo-lägret. Att man tog sig till elitserien var en bragd i sig och i högsta serien får laget vänja sig vid att slå ur underläge.

– Vi visste att det skulle bli tufft och nu är det bara att bita ihop. Det finns en tro på det vi gör och det är ingen som hänger med huvudet, Rimbos ordförande Mikael ”Mulle” Södergren.

Vad talar för att det vänder för Rimbo efter nio raka förluster?– Senaste matchen mot Skövde var ett fall framåt och vi är oftast med i matcherna. Det är fortfarande bra ”go” i laget och killarna vet vad som gäller. Det har sett mörkt ut tidigare och förlusterna är inget som sänker oss. Det är bara att jobba vidare och när det stämmer för laget så kan vi vinna även i elitserien, säger ”Mulle”.

Han tror också att den svaga publiksiffran på drygt 550 senast var en tillfällighet.

– Jag tror det berodde på att matchen sändes på webben, att det var därför det var sämre med publik. Förhoppningsvis kommer inte publiken börja svika, det är nu vi behöver dem som mest.

Några nyförvärv är

inte aktuella trots de uteblivna resultaten.

– Det är något man kan ta under övervägande men vi valde inför säsongen att spela med i stort sett samma lag som förra säsongen och vi fortsätter så.

Rimbos tränare Dick Tollbring, är inne på samma spår som Södergren.

– Man har tankar på nyförvärv men det är svårt att hitta en sådan spelare, som passar in perfekt i laget och som vi kan få hit. Vi kommer köra på en stund till innan vi tittar på den biten, säger Dick.

I kväll ställs Rimbo HK mot Malmö HK.

– Vi slog Malmö förra säsongen och kan vi få träff på dem är det väl inte omöjligt att vi upprepar den segern. Men då måste vi få till helheten och ha med oss flytet hela matchen.

Rimbos seger mot Malmö i kvalserien i våras var en sensation. Och efter nio raka förluster vore en vinst mot Malmö en lika stor skräll nu.

– Alla lag i elitserien kämpar som djur för att slå oss, ingen vill förlora mot Rimbo. Vi har också haft problem med lag som skjutit sönder oss utifrån och det kan bli tufft mot Malmö. Men vi vet vad det är för spelare och fungerar målvaktsspelet har vi en chans.

Malmö tränas av Magnus Andersson som tog över laget efter kvalserieförlusten mot just Rimbo. Efter fjolårets tunga säsong ser det betydligt ljusare ut för Malmö i år.

– Många tippade oss som ett bottenlag och att vi ligger femma är kanske överraskande för en del. Spelmässigt är jag relativt nöjd med vad vi presterat. Nu har vi dock två raka förluster, att vi förlorade mot Kristianstad är inget att säga om men vi gjorde en dålig match mot Alingsås, säger Andersson.

– Jag har sett Rimbo i flera matcher och jag tycker de haft otur, de har åkt på några snöpliga förluster. Vi måste vara vaksamma, Rimbo är bra på att ställa om och det händer något hela tiden. Det gäller att vi hittar vår rytm.

Notera att NT:s sportchef Pove Persson diskuterar Rimbo HK i Radio P4 Uppland klockan 10.

Matchguide

Vad: Rimbo HK – HK Malmö

Var: Sparbankshallen

När: 18.45

Läget i lagen: Alla spelare tillgängliga i Rimbo. Jonatan Widgren i truppen mot Malmö, vilken målvakt som mer får chansen bestäms efter torsdagskvällens träning.

I HK Malmö är alla spelare tillgängliga för spel.

NT tippar: 29–34

Så följer du matchen: Via NT-sportens twitter, twitter.com/NT_Sporten.