Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Seegers gör skiva med Emmylou Harris band

Nu tar karriären fart för den Skeboaktuella artisten. 

Annons

Den legendariska countryrockaren Gram Parsons och sångerskan Emmylou Harris var orsaken till att Doug Seegers började spela musik. Nu sluts cirkeln när den 62-åriga Seegers spelar in sitt debutalbum med countrystjärnan Emmylou Harris band i Nashville.

På Browns diner i Nashville har tiden stannat vid 1974. Kring ett slitet bord sitter Emmylou Harris gitarrist Will Kimbrough tillsammans med Doug Seegers. De har just gått igenom de tolv låtarna till Dougs Seegers debutskiva, en skiva som Kimbrough producerar och som är något av det allra hetaste i Nashville.

Inspelningen får de amerikanska countrystjärnorna att rada upp sig: Buddy Miller, Rodney Crowell och Gram Parsons pedal-steel-gitarrist Al Perkins sluter upp i den klassiska studion i Nashville för att gästa Emmylou Harris band The Red Dirt Boys på inspelningen.

– Det händer så fort och jag försöker verkligen anpassa mig till denna enorma välsignelse, säger Doug Seegers när jag träffar honom på ett av hans spelställen på gatan utanför Bank of America i centrala Nashville, ett stenkast från Chet Atkins-statyn.

Sedan tv-programmet Jills veranda har det rullat på ordentligt för den före detta hemlösa gatumusikern Doug Seegers. Samtidigt som hans sommarturné Rolling Rootsy Revue med bland andra Jason Isbell och svenska Ellen Sundberg säljer biljetter i raketfart, börjar den amerikanska countryvärlden också att reagera på den makalösa historien om den hemlösa gatumusikern.

Efter inspelningen väntar en radioshow med Buddy Miller, Dougs forna gitarrist.

För 35 år sedan hoppade Seegers av bandet som Buddy Miller plockat ihop åt honom i Austin, Texas och återvände hem till New York.

– Efter ett halvårs turnérande var jag less och längtade hem till min flickvän. Så jag åkte hem till New York. När Buddy ringde så var det som om alla år försvann och vi fortsatte samtalet där vi slutade då, säger Doug Seegers. Seegers började jobba heltid och musikkarriären lades åtsidan. För drygt femton år sedan flyttade han till Nashville. Nu när hans musikkarriär tar fart, så sker det med en sällan skådad kraft.

– Dougs låtar är väldigt, väldigt bra och han har en klar idé med vad han vill göra med dem, säger Will Kimbrough.

Om alla bitar faller på plats kan Emmylou Harris även komma att göra Gram Parsons ”She” tillsammans med Seegers på den kommande skivan.

– Parsons var anledningen till att jag startade band och började spela, tyvärr hann jag aldrig träffa honom innan han dog, säger Doug Seegers.

Skivan med Doug Seegers är planerad att komma ut i början av maj.