Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Se upp för trevlig kvinna

Vid tre tillfällen senaste veckan har kvinnor i 80-årsåldern blivit av med sina plånböcker. En trevlig kvinna i 50-årsåldern är misstänkt.

Annons

I början av veckan var det två kvinnor som drabbades med bara en halvtimmes mellanrum, varför polisen misstänker att samma gärningsman varit inblandad. De båda drabbade är i 70-80-årsåldern.

Det första fallet gällde en kvinna som fikade tillsammans med familjen på ett av Norrtäljes kaféer. Hon hade hängt sin väska över stolsryggen. Vid bordet bakom satt en man och en kvinna. Paret försvann dock snabbt trots att de hade kvar sitt fikabröd. Efter att de försvunnit upptäckte den äldre kvinnan att plånboken var borta ur väskan.

Halvtimmen därefter drabbades en annan kvinna som fikade på ett annat av stadens kaféer – även hon hade hängt sin kasse med plånbok över stolsryggen. Hon hade däremot inte noterat något misstänkt i sin närhet. Hon gick direkt till apoteket efter kafébesöket och upptäckte först då att plånboken var borta.

Det tredje fallet inträffade på lördagen. En kvinna 81 år och hennes man 90, båda bor söder om Stockholm, besökte Norrtälje. De handlade i en av butikerna och betalade med pengar som de hade i en medhavd plånbok.

Därefter gick de ner till ån för att titta på konsten i ån. När de stod där vid räcket kom en trevlig kvinna i 50-årsåldern och ställde sig intill 81-åringen och pratade. När det äldre paret bestämde sig för att gå vidare följde den pratglada kvinnan efter dem. Hon ställde sig en kort stund på 81-åringens andra sida och fortsatte prata.

Efter att kvinnan försvunnit iväg upptäckte paret att plånboken med runt 500 kronor var borta.

De misstänker, enligt polisen, att den pratglada kvinnan sett dem i butiken, följt efter dem och först sökt igenom den ena jackfickan men upptäckt att den var tom och därför följt efter dem och fått napp i den andra fickan där plånboken fanns.

Polisen vill gärna få tips från allmänheten om man sett något misstänkt. Ring i så fall 114 14.