Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SD välkomnar alliansstyrets extrasatsningar på trygghet

Annons

I Norrtelje Tidnings artikel gällande alliansens ambitioner att införa fler övervakningskameror och utökande av ordningsvakter i kommunen kunde man läsa att ”oppositionen kallar beslutet ett partipolitiskt utspel”. Vill skicka en ödmjuk påminnelse om att vi, Sverigedemokraterna, är ett oppositionsparti, och dessutom vågmästare i fullmäktige.

Anmäl text- och faktafel

Vi yrkade bifall till alliansstyrets förslag i kommunstyrelsens arbetsutskott eftersom vi i vårt eget budgetförslag för 2019 tryckte på just trygghetsfrågorna där utökad kameraövervakning och patrullerande ordningsvakter var ett av våra förslag. Gällande införandet av kameraövervakning av pendlarparkeringarna var detta med i vårt budgetdokument för 2018 som presenterades redan hösten 2017.

Således tycker vi att det är bra att fler partier utöver Sverigedemokraterna insett att det finns en ökad otrygghet att ta hänsyn till och förslagen ovan är ett steg på väg för att komma tillrätta med problemet. Samtidigt beklagar vi naturligtvis att samhällsutvecklingen blivit sådan att dessa åtgärder är nödvändiga. Fler kameror och ordningsvakter är dock inte den enda lösningen för att återställa trygghet givetvis, men det är i alla fall ett steg på väg mot en tryggare kommun.

I just det här fallet gick förslaget enkelt igenom, eftersom det inte fanns några röster emot, bara nedlagda röster. Men så är det inte alltid. Vi sverigedemokrater kommer att använda vår vågmästarroll för att påverka politiken i vår riktning. Det innebär att vi kommer att stödja sådana förslag som bäst överensstämmer med vår politik, oavsett vilket eller vilka partier som i övrigt röstar som vi.

Andrea Kronvall (SD), gruppledare

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel