Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SD har redan brutit löftena till pensionärerna

Kristian Krassman svarar på Sverigedemokraternas artikel om pensionärsskatt.

Den 23 juli gav sig Sverigedemokraternas Mikael Strandman och Ingmar Ögren in i debatten kring pensionärsskatten med ett svar på en av mina tidigare debattartiklar. Mikael Strandman och Ingmar Ögren försöker i sitt inlägg misstänkliggöra Socialdemokraternas förslag och intentioner gällande pensionärsskatten.

För att kort replikera behöver jag bara beskriva deras eget partis agerande i denna fråga. Riksdagens omröstningsprotokoll från den 20 november 2013 visar att Sverigedemokraterna röstade med den borgerliga regeringen för införandet av femte jobbskatteavdraget. Samma dag avstod Sverigedemokraterna även från att stödja oppositionens (Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet) gemensamma reservation med kravet att pension inte skulle beskattas hårdare än lön.

Så sent som i vintras bröt alltså Sverigedemokraterna de två heliga löften som de nu ger till landets pensionärer. Först genom att stödja alliansen, och därmed ytterligare öka skillnaden mellan lön och pension, och sedan genom att motarbeta oppositionens gemensamma försök att utjämna skattegapet.

Mikael Strandman och Ingmar Ögren får misstänkliggöra vårt förslag om de vill, men till skillnad från deras förslag är vårt förslag finansierat, och vi socialdemokrater har till skillnad från Sverigedemokraterna gjort verklighet av att vilja ta bort pensionärskatten. Sverigedemokraterna är ett främlingsfientligt och vardagsrasistiskt parti som företrädesvis röstar med regeringen. Framför allt när partiet varit vågmästare mellan blocken.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel